HÍREK

CIVIL FÓRUM 2019

A rendezvényt minden évben megszervezi az Európa-kapu ETT, célja hogy egy segítse a térségbe működő civil szervezetek együttműködését. A rendezvényt a Nyíradonyi Ifjúsági Központban (4254 Nyíradony, Ady Endre u.2 ) került megrendezésre.

A 2019-s évi Civil Fórumon összesen 27 fő vett részt. A rendezvényt Kovács Apor és Kres Tünde Tímea nyította meg és üdvözölte a jelenlévőket.

A rendezvényt első előadását Szajbert Ákos tartotta, a Dél-Nyírség Erdőspuszták Leader Egyesület szakmai vezetője tartotta meg. Fontosnak tartottuk Szajbert Ákost meghívni, hiszen jelenleg számos pályázati felhívás érhető el a civil szervezetek részére melyeket a nyíradonyi székhelyű Leader Egyesülethez kell benyújtani.

A következő előadást, Kres Tünde Tímea tartotta. Az előadásban a Bethlen Gábor, Nemzeti Együttműködési Alap és a Interreg Transznacionális elérhető pályázati lehetőségeiről beszélt. Számos megvalósított pályázati példa is elhangzott.

A rendezvény zárásaként kérdéseket-válaszok szekció keretében beszélgettünk a részvevőkkel. A Margittai Ifjúsági Egyesület nevében Demian Zsolt felvetése az volt, hogy évente szervezik a Szabadságfeszt rendezvényt és mivel ott van egy szakmai rész is, egy szabadegyetem jellegű dolog, javasolta, hogy az Európa-kapu ETT is mint intézmény is csatlakozzon ezen programsorozathoz.

A rendezvény keretében kávészünet (érkezéskor, előadások előtt) és svédasztalos ebéddel láttuk vendégül a résztvevőket.

Name Goes Here

2018

Közgyűlést tartott az Európa-kapu

2018. május 18-án közgyűlést tartott az Európa-kapu ETT, a nyíradonyi Gencsy-kúriában. Az ülést Tasó László, az ETT Elnöke nyitotta meg, majd Kovács Apor igazgató köszöntötte a jelenlévőket.

Részletek

Hírek

Szerző: | febr 2, 2019

2017

Közgyűlést tartott és vezetőséget az Európa-kapu ETT

2017. szeptember 28-án közgyűlést tartott az Európa-kapu ETT, a nyíradonyi Gencsy-kúriában.

Részletek

2016

Közgyűlést tartott az Európa-kapu ETT

2016.május 26-n Nyíradonyban tartotta éves Közgyülését az Európa-kapu ETT. Az ülést Tasó László, az ETT Elnöke nyította meg, majd Béres Csaba, Alelnök köszöntötte a jelenlévőket.
Az első napirendi pont keretében, dr. Kres Tünde Tímea, az Európa-kapu ETT ismertette a 2015-ös évben megvalósított szakmai tevékenységeket, beszámolt az elért eredményekről és ismertette a 2015-s pénzügyi adatokat is. 

Részletek

2015

Románia-Magyarország INTERREG OP

A 2015. április 21-22. között Aradon megtartott ülésén, az Interreg V-A Románia-Magyarország 2014–2020 Program előkészítéséért felelős közös munkacsoport elfogadta az új együttműködési program dokumentumát.

Részletek

2014

Mezőgazdasági Fórum és Munkacsoport Nyíradonyban

Az Európa-kapu Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás támogatásban részesült a 35/2013 (V.22) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtott támogatások jogcímen belül.

Részletek

Lovasturisztikai szolgáltatások fejlesztése magyarországi LEADER térségekben

Az Európa-kapu ETT munkatársai egy több napos szakmai rendezvényeken vettek részt 2014. október közepén. A rendezvényeket több magyarországi LEADER illetékességi területen, térségek közötti együttműködés keretében az Equus Tour Turisztikai Nonprofit Kft. koordinálásával valósították meg.

Részletek

Új tagokkal bővült a nyíradonyi székhelyű Európai Területi Társulás

Összesen 31 önkormányzat társult a határ menti térség gazdaságának fellendítése érdekében

Részletek

Az Európai Uniós Jóváhagyó Hatósági képviselőinek találkozóján bemutatkozott az Európa-kapu ETT

A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium által 2014. március 7.-én megrendezett Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 3. Találkozóján több ország képviseltette magát minisztériumi szinten.

Részletek

2012

Az első EGTC Műhely 2012.07.03-2012.07.04.,Salgóbánya

Az Európa-Kapu EGTC teljes munkacsoportja képviseltette magát azon az elsőként megrendezésre kerülő magyar részvételű EGTC műhelymunkán, amit a CESCI és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerveztek meg.

Részletek

Mezőgazdasággal és kertészettel foglalkozó gazdálkodók találkozója

2012. július 20-án került megrendezésre Derecskén az Európa-kapu EGTC településein mezőgazdasággal és kertészettel foglalkozó gazdálkodók találkozója. A rendezvény a derecskei Városháza Házasságkötő termében került megrendezésre, Bakó István Polgármester kezdeményezésére

Részletek

Nemzetközi konferencia – Nagyvárad

Nagyvárad, 2012. szeptember 27.

Részletek

Megkezdte munkáját a mezőgazdasági munkacsoport

Megalakult és megkezdte munkáját a mezőgazdasági munkacsoport az Európa-kapu EGTC területén, az első találkozóra 2012. november 29-én került sor Nyíradonyban.

Részletek

2011

„Érték-Határ „ Nyitókonferencia- Székelyhíd

2011. április 29-én, Székelyhídon tartották az „Érték-határ: Innovatív határon átnyúló közösségi szolgáltatási rendszer kialakítása című pályázat nyitókonferenciáját.

Részletek