A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium által 2014. március 7.-én megrendezett Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 3. Találkozóján több ország képviseltette magát minisztériumi szinten. A rendezvény első részében a magyar, szlovák, portugál, szlovén, spanyol, francia, flamand kormányok képviselői beszéltek a saját országaikban alkalmazott jogi szabályozásról és az ETT-k feladataikról. A rendezvényen jelen voltak az Európai Régiók Bizottságának és az Európai Parlament képviselői is. A délután folyamán bemutatkoztak az Európai ETT-k is. Előadást tartottak az EUKN ETT, az Euroregio Tirolo – Alto Adige – Trentino ETT, a Duero-Douro ETT, a CETC ETT és az Ister Granum ETT vezetői. A rendezvényen bemutatkozott a nyíradonyi székhelyű Európa-kapu ETT. A határon átnyúló partnerség igazgatója, dr. Kres Tímea Tünde a rendezvényen a térség fejlesztési terveiről beszélt. Megemlítette, hogy a legfontosabb térségi cél a munkahelyteremtés, a mezőgazdasági termékek és a hozzá kapcsolódó feldolgozó létesítmények létrehozása, a meglévő energetikai források és az újrahasznosítható energiákban rejlő lehetőségek kihasználása, továbbá a civil szervezetek közösségi munkájának segítése, a közös magyar-román programok, rendezvények szervezése.
A rendezvény arra is lehetőséget nyújtott, hogy egy kiállítás keretében bemutathassuk intézményünk. A kiállítás remek lehetőség volt a nemzetközi kapcsolatépítésre, hiszen számos nemzetközi intézmény, szervezet volt jelen a találkozón.
Az elkövetkező időszakban a következő tevékenységek az Európa-kapu ETT prioritásai: 2014.március 27.-n megrendezésre kerül Szatmárnémetiben egy bemutatkozó konferencia, továbbá kidolgozás alatt van a Civil Klaszter pályázat mely egy előkészítő támogatás a nemzetközi Duna Klaszter kezdeményezéshez.