Az Európa-kapu Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás támogatásban részesült a 35/2013 (V.22) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtott támogatások jogcímen belül. A pályázat keretében megalakulásra került a mezőgazdasági munkacsoport és megrendeztünk a Mezőgazdasági Fórumot Nyíradonyban. A Mezőgazdasági Fórum 2014.június 23.-n került megrendezésre a Nyíradonyi Önkormányzat Galéria Termében. A rendezvényre a szervezők meghívókat küldtek a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület tagönkormányzatainak, azzal a céllal hogy egy párbeszéd alakuljon ki az önkormányzatok, vállalkozók és civil szervezetek között.
A rendezvény első felében Tikász Ferenc (Vidékfejlesztési Referens, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság) tartott előadást. Előadásának címe: „Várható Vidékfejlesztési támogatások a 2014-2020-s időszakban”.Az előadás keretében a vállalkozók, őstermelők, agráriumban, közigazgatásban és civil szektorban dolgozók arról kaptak információt, hogy mi várható az Új Vidékfejlesztési Tervben. Az előadó beszélt a 2007-2013-s időszak tapasztalatairól is, arról hogy milyen programok, támogatások, lehetőségek voltak.
A találkozó második felében az Európa-kapu Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás igazgatója, dr. Kres Tímea-Tünde beszélt a csoportosulásról és az mezőgazdasági Integrált Területi Beruházásról. Bemutatta a pályázati ötleteket melyeket a Mezőgazdasági Munkacsoport tagokkal dolgoztak ki közösen, beszélt arról, hogy mit jelent a Csoportosulás szemléletében a térség és vidékfejlesztés, hogyan lehetne az elkövetkező időszakokban közösen fejleszteni, stb.
A találkozó egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, az érdeklődők feltehették kérdéseiket Tikász Ferencnek és az Európa-kapu ETT vezetőinek.