Az Európa-Kapu EGTC teljes munkacsoportja képviseltette magát azon az elsőként megrendezésre kerülő magyar részvételű EGTC műhelymunkán, amit a CESCI és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerveztek meg.

A műhelymunkára meghívást kapott Iglói Gabriella a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, Csalagovits Imre a Nemzetgazdasági Tervhivatal osztályvezetője, Dr. Fekete Katalin főosztályvezető, valamint Dr. Ivády Nóra, és Szabó Renáta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium részéről, akik az eddigi megválaszolatlan kérdéseinkre biztató válaszokat adtak.
Fő téma volt az új kohéziós rendeletek, az induló CBC-programozások és az EGTC- k érdekeinek e két téren történő érvényesítése. Továbbá fontos volt, hogy a már működő EGTC-k jobban megismerjék egymást, tapasztalataikat megosszák a további sikeres együttműködés, és érdekérvényesítés érdekében.

A két napos találkozón összesen 8 magyar-szlovák EGTC, és 2 magyar-román határ menti EGTC volt jelen. Az Európa-Kapu EGTC-től képviseltette magát Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony Város Polgármestere, az EGTC Elnöke, Csetnek Tímea a szervezet megválasztott igazgatója, valamint Kincs Henrietta, és Mészáros János munkatársak is.
Az EGTC-k további sikeres együttműködésben bízva, és a találkozó hatékonyságára való tekintettel a következő találkozóra augusztus végén kerül sor.