2011. április 29-én, Székelyhídon tartották az „Érték-határ: Innovatív határon átnyúló közösségi szolgáltatási rendszer kialakítása című pályázat nyitókonferenciáját.

A rendezvényen bemutatkozott a projektben résztvevő 4 település; Újfehértó, mint projektgazda, a házigazda Székelyhíd, és Nyíradony, valamint Kiskereki, mint projektpartnerek. Az új típusú közszolgáltatási modell és szolgáltatás szervezés programelemét Újfehértó önkormányzata dolgozza ki.

A projekt második fő eleme, az első román-magyar határ menti EGTC megalakításának előkészítése, az új önkormányzati modell bemutatása, illetve a projekt egészének kommunikációja, benne a közös honlap és a bemutató kiadványok elkészítése.

Tasó László Nyíradony Város Polgármestere bemutatta a várost, és beszélt az eddigi projekt tapasztalatokról, valamint megismertette a jelenlévőkkel az EGTC alakításában rejlő kulcsfontosságú információkat.
A választókerület országgyűlési képviselője a nyitókonferenciára elhívta Hajdúhadház, Bocskaikert, Álmosd, Nyíracsád, Nyírábrány és Vámospércs polgármestereit is, az új gazdasági és területi együttműködés rendszerének megismertetése érdekében.